T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - Rahmi Kula Anadolu Lisesi

VI. INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES -- KYIV, UKRAINE

Okulumuz kimya öğretmeni Hülya CANKORUR, Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi sayın Prof.Dr. Kazım BİBER, 12. Sınıf öğrencilerimiz Rabia Sultan GÜLER ve Ecenur DEMİR tarafından "Doğa Merkezli Özel Anaokulları ile Devlet Anaokullarına Devam Eden Çocukların Çevre Farkındalığı ve Tutumlarının İncelenmesi" konulu çalışma başarıyla yürütülmüş olup projeye ait gerekli analiz ve makale çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ukrayna/Kiev' de düzenlenen 6. Avrupa Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansında yayınlanmak üzere davet edilmişlerdir.

Doğa Merkezli Özel Anaokulları ile Devlet Anaokullarına Devam Eden Çocukların Çevre Farkındalığı ve Tutumlarının İncelenmesi

 

BİLGİ NOTU

Okulumuz kimya öğretmeni Hülya CANKORUR,  Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi sayın Prof.Dr. Kazım BİBER, 12. Sınıf öğrencilerimiz Rabia Sultan GÜLER ve Ecenur DEMİR tarafından "Doğa Merkezli Özel Anaokulları ile Devlet Anaokullarına Devam Eden Çocukların Çevre Farkındalığı ve Tutumlarının İncelenmesi" konulu çalışma başarıyla yürütülmüş olup projeye ait gerekli analiz ve makale çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ukrayna/Kiev' de düzenlenen 6. Avrupa Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansında yayınlanmak üzere davet edilmişlerdir.

 

Projeninin amacı, doğa merkezli özel anaokulları ile devlet anaokullarına devam eden 5-6 yaşındaki çocukların çevre farkındalığı ve çevreye yönelik tutumlarının incelenmesi ve raporlandırılmasıdır.

Araştırma grubunun çevresel farkındalık ve çevreye yönelik tutumlarının eğitim öğretim gördükleri okula göre farklılaşıp farklılaşmadığını belirlemek için bağımsız örneklem testleri yapılmıştır. Çalışma sonuçlarına göre, doğa merkezli anaokullarındaki çocukların devlet anaokullarındaki çocuklara göre çevreye yönelik tutum ve çevresel farkındalıkları daha yüksek bulunmuştur. Devlet okullardaki çocuklara verilen eğitim ile birlikte doğaya daha çok maruz kalmaları çevreye karşı tutumlarında fark yaratması yönünden etkili olacağı düşünülmektedir. Proje etkinlikleri kapsamında Uluslararası makale yayını ve sunumu ardından, ilimiz Milli Eğitim Müdürlüğü ve  anaokullarında  konuya dair bilgilendirme ve farkındalık seminerlerinin düzenlenmesi planlanmış olup 2021-2022 eğitim öğretim yılında seminerlerine başlanacak ve bu sayede projenin yaygınlaştırma çalışmaları gerçekleştirilmiş olunacaktır.

            Proje bitiminde kamu ve özel anaokullarında eğitim öğretim faaliyetlerinin doğa temalı olarak tekrardan düzenlenmesinin önünü açacak girişimci faaliyetlerin hızlandırılması planlanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.01.2022 - Güncelleme: 07.01.2022 09:55 - Görüntülenme: 578
  Beğen | 0  kişi beğendi